Ételek amelyek csökkentik a stresszt

Azok, akik egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkoznak, eleget mozognak és alszanak, könnyebben birkóznak meg a stresszel és veszik a mindennapi akadályokat. De milyen ételek segítik csökkenteni a stresszt, és mi az, amit jobb inkább kerülni?

Csokoládé: A kakaóból készült termékek valóban segíthetnek csökkenteni a stresszt. Az ét- és tejcsokoládé a hangulatot is javítja. A magas kakaótartalmú, legalább 80 százalékos csokoládé már 20 gramm mennyiségben is jótékony hatású lehet.

gyümölcsökben található ásványi anyagok és vitaminok csökkenthetik a stresszt. A bogyósgyümölcsök, például áfonya, eper, málna és szeder, pozitívan befolyásolhatják a hangulatot. A lazac, tonhal, pisztráng és szardínia pedig rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami javítja a hangulatot és csökkenti a szorongást és stresszt. A gyógynövényes teák, mint például a kamilla vagy a levendula, viszont jótékony hatásúak lehetnek És hogyan hat a stresszre az alkohol?


Az alkoholtól kezdetben vidámnak és nyugodtnak érezhetjük magunkat, ez csak rövid távú hatás, ami gyorsan elmúlik. Rendszeres alkoholfogyasztásnál az emberi szervezet hozzászokik az ivás depresszív hatásaihoz, ami lelassítja az agyban és a központi idegrendszerben zajló folyamatokat. Ha az alkoholbevitel csökken, az agy ezt érzékeli, amire szorongással reagálhat.

Kép forrás : https://femina.hu/

Kép forrésa : https://gyogyszernelkul.com/


(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez