Megtámadtak egy arab jogokért harcoló aktivistát

A 34 éves Linda Sarsour, aki New York-i Arab-Amerikai Szövetség elnöke, éppen hazafelé tartott Brooklynban, amikor megtámadták és megfenyegették, hogy őt is lefejezik, ahogy az Iszlám Állam tette az amerikai foglyokkal.

Sarsour éppen a már említett szervezet központjából tartott haza New Yorkban egy kollégájával, amikor egy férfi elkezdte rasszista kifejezésekkel sértegetni, majd megfenyegette, hogy lefejezi, hogy “lássa, az arabok hogyan éreznék magukat” – amivel egyértelműen az elmúlt időszakban történt Iszlám Állam által feltöltött videókra célzott.
A férfit Brian Boshell-nek hívják, aki később már arabul sértegette Sarsourt, majd egy szemetesládát vágott hozzá és a vele sétáló nőhöz. Szerencsére az incidens során senki sem sérült meg.
“Az egész egy pillanat alatt történt, a férfi mintha a semmiből jött volna elő” – nyilatkozta Sarsour.
Később arról is beszélt, hogy már korábban jelentette a férfit a rendőrségnek gyanús viselkedése miatt, de egészen addig nem léptek, amíg a szerdai támadás meg nem történt. Sarsour a Facebook oldalán írt elégedetlenségéről a rendőrség munkájával kapcsolatban.
Boshellt mások veszélyeztetésével, zaklatással és illegális fegyvertartással vádolták meg.
Ez az egyik első komolyabb incidens, amit az Iszlám Állam által véghezvitt cselekedetek tüzeltek fel egy, a krízistől távoli régióban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez