Belógatható-e egy gyerek a kútba?

Erről alakult ki élénk és indulatos vita a szaúdi közösségi médiában, miután kikerült egy videó, amelyen egy férfi vödörbe ültetett kisgyereket enged le egy kútba kötélen. Miközben ugyancsak Szaúd-Arábiában a mentőosztagok két hét után még mindig nem tudták felhozni annak a kislánynak a testét, aki még karácsony előtt zuhant a családi pikniken egy elhagyatott, 100 méter mély kútba.

Az emberek zömét szabályosan sokkolta a videó, amelyen egy férfi kötélre erősít egy műanyagvödröt, beletesz egy kisgyereket, majd az egészet lassan beleengedi a kútba. A legtöbben őrültnek tartják a férfit, és a legszívesebben meglincselnék. A felvétel tényleg durva: a néző is csak imádkozni tud, nehogy elszabaduljon a kötél, és alázuhanjon a szűk torkolatú mélységbe a kisfiú. Aki más kommentelők szerint boldognak és izgatottnak tűnik, hogy ilyen kalandban vehet részt – írja az al Arabiya.

{youtube}qtiEnclwxEM{/youtube}

A kutak egyébként már több mint két hete borzolják a kedélyeket a királyságban. Akkor történt, hogy egy 6 éves kislány, Lama a családjával piknikezett, és miközben a húgával játszott, egyszer csak nyoma veszett. A kétségbeesett szülők hamar rájöttek arra, hogy egy kútba esett bele, amely régóta elhagyatottan állt, és észre sem lehetett venni, amikor a táborhelyet kiválasztották. Azonnal riasztották a polgári védelmet, amely haladéktalanul ki is szállt, de mindmáig képtelen volt felhozni a kis testet.

Mint kiderült, a kút száz méter mély, Lama 30 métert zuhant, aztán elakadt. Még napokig lehetett hallani a sírását, aztán a csend jött. A kislányt egy hét után halottnak nyilvánították. Szaúd-Arábiában sokan kiabálnak most kígyót-békát a polgári védelemre. Amelynek vezetői azt mondják: azért nem tudták még mindig elérni Lamát, mert a kút szűk, alig félméter széles, a talaj omlik, és a szél is nehezíti a mentést.

A kutat, amelybe Lama esett, évekkel ezelőtt fúrta egy víz után kutató földműves. Aztán, miután kiszáradt, a sorsára hagyta. A hatóságok szerint sok ilyen elfelejtett kút van Szaúd-Arábiában.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez