Dohányozni akart a fedélzeten – lekötözték

Az Emirates Szingapúrból Brisbane-be tartó járatán az egyik német utas mindenképpen rá akart gyújtani. Többször is megpróbálta, és egyre ingerültebb lett, amiért nem hagyták neki. A végén annyira agresszív és fenyegető volt, hogy a személyzet nem látott más megoldást, és lekötözte.

Az 54 éves férfinek a karjait és a lábait is jó erősen hozzákötötték az üléshez, amint az jól látható egy másik utas által készített képen – írja az ausztrál Courier Mail. Az egyik légiutaskísérő ott áll mellette, hogy le tudja fogni, ha valahogy mégis kiszabadulna.

A német utast a rendőrök már várták az ausztráliai reptéren. Azonnal eljárás indult ellene repülőgépen való dohányzásért, a személyzet megtámadásáért és munkájának akadályozásáért. Tegnap jelent meg a bíróság előtt, és igencsak fel volt háborodva: a csuklóját fedő ragtapaszt és a homlokán lévő horzsolásokat mutogatta. Végül úgy engedték el, hogy az útlevelét visszatartották, hogy ne hagyhassa el az országot, amíg az eljárás le nem zárul.

Az Emirates, amely Dubaj legtekintélyesebb légitársasága, csak annyit közölt:  a szóban forgó járat személyzete valóban tett korlátozó lépéseket az egyik utassal szemben egy repülés közbeni incidens miatt. Még a fedélzetről értesítették az ausztrál rendőrséget, hogy várja az illetőt a reptéren, amit az meg is tett: őrizetbe vette és felelősségre vonta a férfit. Az utasok és a személyzet biztonsága a legfontosabb, és ebben az Emirates semmilyen kompromisszumra nem hajlandó. Miután az ügy már bíróságon van, a légitársaság további megjegyzéseket nem fűz hozzá – áll a közleményben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez