Brit nők csatlakoznak a szexuális dzsihádhoz

Angol nők utaznak Szíriába, hogy rövid internetes ismerettség után feleségül menjenek az Asszad elnök ellen harcoló külföldi dzsihádistákhoz. Közben ugyancsak brit harcosok tevékenyen vesznek részt kínzásokban és kivégzésekben.

A londoni King’s College radikalizálódást tanulmányozó intézete szerint a közelmúltban több brit nő is férjhez ment a Szíriában harcoló militáns csoportok tagjaihoz, akikel az interneten ismerkedtek meg. A trend egyre erősebb, a szakértők szerint a dzsihádisták a hősiességükről szóló fotókkal és üzenetekkel veszik le a lábukról az angol nőket.

A brit hatóságok legkevesebb négy ilyen esettel találkoztak, de a szakértők attól tartanak, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. A Londonból és más nagyvárosokból Szíriába érkezett nők persze angolul beszélő dzsihádistákat választottak. Mindannyian törökországi nyaralóhelyekre repültek, hogy elejét vegyék a gyanakvásnak, és onnét jutottak át a határon.

A szexuális dzsihád, a dzsihad al-nikah először tavaly ősszel került ki a nemzetközi sajtó címlapjára, amikor kiderült, hogy több tucat tunéziai lány utazott Szíriába, a külföldi militánsokhoz. A tunéziai belügyminiszter akkor arról számolt be, hogy több mint hatvanan közülük terhesen tértek haza. Akkoriban mi is írtunk erről. Mint ahogy arról is, hogy az igazi iszlám semmilyen formájában nem adja áldását a szexuális dzsihádra.

Ami pedig a briteket illeti: a hónap elején olyan videó került ki az internetre, amely szerint a Szíriában harcoló brit dzsihádisták igencsak aktívan vesznek részt kínzásokban és kivégzésekben. Tavaly év végén a brit titkosszolgálatok arról számoltak be a Daily Telegraphnak, hogy abból a körülbelül ezer nyugatiból, akik Szíriában különböző militáns csoportok oldalán harcolnak, 300-an lehetnek britek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez