Nem is Rolls Royce-ok szállítják az állateledelt az Emírségekben

Kikéri magának az Abu Dhabi Motors. Tagadja, hogy az Öböl mentén állateledel fuvarozására használnák a világ egyik legfényűzőbb autómárkáját.

Az állítás a cég szerint egy Szaúd-Arábiában hackerek által működtetett oldalról indult, aztán onnét átvette a Russia Today. Mi több: a pánarab, sokak által olvasott el Hayat is. A luxusautókat értékesítő cégnél azt mondják: a történet kitaláció, és ők nagyon csalódottak miatta. Mert sokat árt az Emírségek hírnevének.

Akik kiagyalták ezt a történetet, azok tudatosan tették. Le akarják rombolni az Emírségek imázsát, amikor azt a látszatot keltik, hogy az ott élők egyszerű tevekereskedők. Pedig az Egyesült Arab Emírségek a világ legfejlettebb országai közé tartozik, ahol a polgárok magasan képzettek, és nagy szakmai sikereket érnek el minden területen – mondta a cég képviselője a Khaleej Times-nak.

Hogy pontosan mi is vágta ki a biztosítékot, azt nem említette. Mi is csak nagy nehezen találtuk meg. A Russia Today oldalain nem leltük a történetet, a hivatkozott szaúdi weboldalra sem tudtunk rábukkani, végül az al Hayat online változatán találtuk meg arabul a nyúlfarknyi sztorit. Ami arról tudósít, az orosz oldalra hivatkozva, hogy egy ismert tevekereskedő a fiától ajándékba kapott Rolls Royce tetején és belsejében szállította az eledelt a tevéinek. A brit luxusmárka helyi képviselete néhány alkalmazottját küldte rá, és megkérte, hogy ne tegye ezt. Ne rombolja a márka hírnevét. Sőt, állítólag azt is felajánlotta, hogy visszavásárolja az autót. Amikor visszautasításba ütközött, akkor pert helyezett kilátásba.

Nos nem, szó sincs ilyesmiről. Senki ellen nem indítanak pert, hisz a történet nem igaz. Sőt, azokat a lapokat sem perelik be, amelyek lehozták – mondja az Abu Dhabi Motors képviselője. A kommentelők egyébként úgy gondolják: ha valaki kifizette az autót, az ő dolga, hogy mit csinál vele. Egyébként is: egy kocsi csak egy kocsi, bárhogy is hívják. Az egyikük pedig felidézett egy esetet, amely állítólag még a brit uralom alatt történt Indiában. A britek megtiltották az indiaiaknak, hogy Rolls Royce-okat vásároljanak. Egy forrófejű maharadzsa azonban kijátszotta a tiltást. Aztán trágyával tömte meg a luxusautót, és ide-oda furikázott vele az országban, hogy megmutassa a briteknek, mit gondol a híres kocsijukról.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez