Nézegessünk jachtokat. Mindjárt zár a 22. dubaji hajó show

Sok ezren látogatták meg az idén is a Közel-Kelet legnagyobb tengeri szabadidő kiállítását, a Dubai International Boat Show-t. Családok és gyerekek, meg befolyásos vásárlók és az Arab öbölbeli társaság krémje, 70 országból.

Ha már a számoknál tartunk: 50 ország 750 kiállítója vett részt az idei bemutatón és vásáron. Ahol 42 új modellt is felvonultattak: ezeket itt láthatta először a közönség. A kiállított hajók között 19 szuperjacht is volt, ezek közül a Nirvana és a Quattroelle vonzotta a legtöbb kiváncsiskodót: ezeknél nagyobb jachtok még nem jártak a dubaji kikötőben.

Az első képeinken az Oceanco 300 millió dolláros Nirvanája. A La dolce vitae magazin szerint már nem is hajó, hanem úszó hotel, a fedélzetén minden ott van az aktív életmódhoz. Például 10 jetski. A tervező a Sam Sorgiovanni Designs, és a belső terek tematikája az esőerdő, modern felütésben. A felső fedélzeten két vivárium van, tele állatokkal és növényekkel. Hüllőkkel, gyíkokkal, békákkal, teknősökkel. Ezek választják el egymástól a szalont, az ebédlőt és a masszázstermet.

Nirvana-Megayacht-3

Nirvana-Megayacht-4

Nirvana-Megayacht-8

A szuperjachton négy luxuskabin és egy VIP szoba van, átalakítható nappalival. És még nem is szóltunk az édesvízes és tengervízes medencékről, a moziteremről az alsó fedélzeten, a szalonról, a bárról, az ebédlőteraszról és a vízisport eszközök tárházáról.

A 88 méteres QUATTROELLE egészen más stílust képvisel. Nuvolari Lenard tervezte, és mind a nyolc luxuslakosztályt márvánnyal, különleges kővel és egzotikus fával dekorálta. Nagy konditerem, óriási úszómedence, helikopter leszállóhely, spa, fodrászat, két vendégjacuzzi, privát masszázsterem és hatalmas fedélzeti terek találhatók rajta, a szalonokon, éttermen, mozitermen, és még ki tudja, min kívül.

quattroelle-tender

QUATTROELLE-yacht-pool

quattroelle-guest-cabin-2

quattroelle-cinema

quattroelle-skylounge

quatr6

quattroelle-main-salon

De azért nézzünk meg néhány más hajót is.

uj

Art-Marine-Riva-2

boat show hero

Gulf-Craft-motor-yacht-Majesty-56-on-display-at-the-2014-CRN-Eurasia-Boat-Show

Luxury-yachts-on-display-at-the-DIBS-2013

Majesty-121-Superyacht-being-showcased-by-Gulf-Craft-at-the-2014-Dubai-Boat-Show

Sunreef-Yachts-to-attend-Dubai-Boat-Show-2014

Lady-Lola-07-1

Dubai-International-Boat-Show-20142

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez