A szaúdiak nézik a legtöbb YouTube videót a Közel-Keleten

Egy roppant érdekes felmérésre került sor Szaúd-Arábiában. A kutatás során a szaúdiak internetezési és televíziózási szokásaira kérdeztek rá. Az eredményeket vizsgálva a kutatók döbbenten vették tudomásul, hogy a szaúdiak rengeteg órát töltenek fenn a YouTube-on, ők nézik meg a legtöbb videót a régióban.  

Az eredményekre reagálva az amerikai Google már be is jelentette, hogy azonnal lobbizni kezdenek a gyorsabb szaúdi internetért. “Eddig is kiemelten figyeltük az arab piacot, hisz az arab világ hatvan százaléka 25 év alatti, és számukra nagyon fontos a gyors internet. Az elmúlt öt évben 300%-al nőtt az internetfelhasználók száma, s ha marad ez az ütem 2015-ben már 150 millió internetfelhasználó is lehet az arab világban.” – állt a Google egyik közelményében.

Szaúd-Arábiában, ahol a lakosság fele 35 év alatti, már nem a televízióból és rádióból értesül a legfontosabb hírekről, hanem az interneten keresztül. Ezenfelül az elsődleges kikapcsolódást is ez jelenti, hisz az online nézik meg a legtöbb filmet, hallgatnak zenét és néha-néha játszanak egymással.  Ám messze a YouTube a legkedveltebb weboldal és arra felrakott videókat nézik meg a legtöbben. “Naponta négy videót néz meg szinte az összes szaúdi internetfelhasználó, ami körülbelül tíz millió embert jelent. Százezrek töltenek napi négy óránál többet a YouTube-on.” – jelentette ki Mohammad Mourad, a Google helyi képviselője.

Ám nemcsak Szaúd-Arábiában kedvelt időtöltés a videók nézegetése. Ha együttesen vesszük Észak-Afrikát és a Közel-Keletet, akkor bizony ez a világ második legnagyobb “online figyelő régiója”, mivel 310 millió videót néznek meg egy nap leforgása alatt. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez