Makaói milliárdos vette meg Burgundia egyik leghíresebb szőlőbirtokát 8 millió euróért

Makaó, Franciaország –  “Veszni hagyjuk ősi értékeinket!- háborog a helyi szőlősgazdák szervezetének elnöke. Ők mindent megpróbáltak, hogy a legendás birtok, amely a XII. század óta ugyanannak a családnak a nevén volt, francia maradjon. Ám pénz beszél …

  Gevrey- Chambertin- így hívják a 22 hektáros birtokot, amely Burgundia legjobb bortermő vidékén, az Aranyparton/Cote d Or/ van. A szakértők 3,5 millió dollárra becsülték a birtok értékét. A helyi szőlősgazdák összefogtak és 4 milliót ígértek. Borturisztikai központot szerettek volna itt létrehozni. A család többet kért. Erre a helyi gazdák 5 millió eurót ajánlottak. A család közölte, hogy vannak külföldi vevői, akik többet kínálnak. Így ment fel az ár 7 millióra, majd az utolsó percben megjött a makaói milliárdos, aki mindent vitt 8 millió euróért.
  Honnan van ennyi pénze a makaói vásárlónak? A kaszinókból. Több nagy kaszinó az ő tulajdona Makaón, amely Las Vegast megelőzve a világ első számú szerencsejáték központja lett. Mihez kezd a 22 hektáros birtokkal, amely évente 10-12 ezer palack csúcsminőségű bort ad? Még nem lehet tudni. A hírek szerint elsősorban biztos befektetésnek szánja a legendás szőlőbirtokot Burgundiában, ahol ő az első kínai a borászatban. Bordeaux környékén már egyáltalán nem keltett volna ekkora feltűnést: ott a Mennyei Birodalom gazdag polgárai az új vásárlók között az első helyen állnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez