Arra ébredtek, hogy lebontották a lakásuk felét

Bao Jennek pár napja még egy két és fél szobás lakása volt. Mára egy garzonban él, fürdőszobája sincs, pedig az is volt. Nem költözött el sehova – lakásának nagyobb felét egyszerűen elhordták a hatóság emberei. A szobából kinézve láthatja az új utat, amit építettek.

A Guangxi tartományban fekvő Nanning városában egy ház lakói arra ébredtek, hogy a ház egyik felét lebontották. A fél ház helyén út épül – bár az autósok félnek arra menni, mert attól tartanak rájuk omlik a ház másik fele. A lakók már rég küzdenek a helyi hatóságokkal, akik nem akarnak megfelelő kompenzációt kínálni lakásaikért. A lakók tehát a felszólítások ellenére maradtak, a munkások és munkagépek pedig jöttek, ahogy kell hajnalban. A bontás mindenre való tekintet nélkül végezték – szobákat vágtak félbe, víz és elektromos vezetékeket vágtak el. A lakók természetesen fel vannak háborodva, hogy a két-három szobás lakásokból így minigarzonok lettek, de nem mozdulnak, míg nem kapnak megfelelő pénzt az egykori ingatlanjukért, hogy valami jobb helyre költözzenek. Az autósok viszont nem szívesen vennék birtokba az új utat. bár rendesen kiépítik, attól félnek a fél ház így már nem biztonságos, bármikor az új útra dőlhet.

article-2533238-1A65A94D00000578-586 634x777

Az utóbbi évek rohamtempóban történő építkezései során nem ez az első ilyen eset Kínában. A múlt évben egy helyen a lakók győztek – egy ház jócskán belóg az új négysávos útba, másutt egy autópálya épített körbe egy szigetként ottmaradt házat, de volt olyan eset is, amikor egyetlen ottfelejtett autó körül bontották le a régi parkolót.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez