40 év után találta meg vietnami fiát egy amerikai katona

Kétmillió amerikai katona szolgált Vietnamban és körülbelül 100 ezer gyerek született a háború idején amerikai apától és vietnami anyától. A kommunisták győzelme után a gyerekek sorsa igen mostoha volt: a hatalom szemében anyjuk hazaáruló szajha, ők pedig a szajha gyermekeinek számítottak.

 

Jerry Quinn, aki Saigonban szolgált a háború idején, együttélt egy szép magas vietnami lánnyal, akinek Bui volt a neve. Az amerikai katona megpróbálta törvényesíteni a kapcsolatát, amikor kiderült, hogy a lány gyermeket vár. Ám a papírmunka lassan haladt, a háború előbb ért véget. Jerry hazarepült és szorgosan küldte a leveleket vietnami kedvesének száz dollárral kibélelve. Választ sosem kapott. Aztán Jerry nyugdíjba ment és misszionárius lett Tajvan szigetén. Eszébe jutott Vietnam, a szép kedvese és a gyerek, akiről nem tudott semmit.

Egy erre szakosodott alapítvány segítségével nyomozni kezdett Saigonban, melyet ma Ho Sí Minh városnak hívnak. Nem volt könnyű dolga: a kommunisták nemcsak az utcanév táblákat, de a házszámokat is megváltoztatták. Összegyűjtött minden adatot és vietnami kedvese fotójával együtt feltette a Facebookra. Hamarosan jelentkezett is Gary Bui Amerikából. Albuqerque városában éldegél feleségével és gyerekeivel, így létrejött a találkozás apa és fia között negyven év után.

“Pont olyan, mint én. Szeretnék része lenni az életének, hiszen most már unokáim is vannak!”- lelkesedett az amerikai katona, aki 40 év után találta meg fiát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez