Az FBI segítségét kéri Thaiföld

Ondómintákat küldtek az FBI-nak Thaiföldről, ahol Koh Tao szigetén brutálisan meggyilkoltak egy brit turista párt. Az országos rendőrfőkapitány helyettese is a helyszínre utazott, mert a külföldi turistákat nagyon aggasztja, hogy egy héttel a gyilkosság után még mindig semmit sem tud a helyi rendőrség a tettesekről.

 

 

 

 

A helyi önkormányzat 50 ezer baht- ez valamivel több mint 350 ezer forint- jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek. Koh Tao szigete a mosoly országa. Így reklámozza magát Thaiföldnek ez a turistaparadicsoma, ahol nagyon ritkák a brutális bűntények.

Épp ezért a fiatal brit pár agyonverése nagy izgalmat és félelmet váltott ki. Már csak azért is, mert a fiatalok nem voltak gazdagok és semmi sem utal rá, hogy valamilyen gengszterbandához tartoztak volna. Ilyen gyilkosságok ugyanis előfordultak eddigis Thaiföldön, de ezek az átlagos külföldi turistát hidegen hagyták.

Most viszont maga a miniszterelnök is ideges. Erről a rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese számolt be, aki a helyszínen tájékozódik. Hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy már sok idő eltelt, bízik benne, hogy megtalálják a tettest.

Thaiföld számára a turizmus létfontosságú. A GDP 10%-a valamilyen formában ehhez kapcsolódik, ezért az országot kormányzó katonák többször is közölték, hogy mindent megtesznek a turistaövezet biztonsága érdekében. Érdekes módon ez az európai és amerikai turistákat meg is győzte, de az ázsiaiakat nem. Kínából sokkal kevesebben jönnek a katonai hatalomátvétel óta Thaiföldre, ez pedig katasztrófa, mert Kína lett az első számú turistahatalom a turistaparadicsomban Thaiföldön.

A rendőrség még azt sem tudja megállapítani, hogy a meggyilkolt brit lány testében talált ondó ázsiai, vagy európai férfitől származik-e? Az FBI segítségét kérték a fel nem derített gyilkossághoz, mely a turistaparadicsom egyik szigetén történt Thaiföldön.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez