Szappanoperát ír a tábornok?

“Elrendeltem, hogy írjanak új szappanoperákat. Ha nem tudják megcsinálni, akkor megírom én magam”- mondta Prayuth tábornok, aki a hadsereg élén májusban vette át a hatalmat Thaiföldön.

 

A mindenható miniszterelnök szidta a most futó szappanoperákat, melyek igen népszerűek Thaiföldön. A tábornok-miniszterelnök szerint viszont tele vannak erőszakos akciókkal és családi vitákkal, melyek megosztják a társadalmat.

Prayuth tábornok szerint ehelyett olyan szappanoperák kellenek, melyek egyesítik a népet, békés családokat mutatnak és népszerűsítik Thaiföldet, mint turistaparadicsomot. Ezenkívül hangsúlyozzák az ősi hagyományokat, melyek kiveszőben vannak. A kormány ilyen szappanoperákat akar, ezért összehívta az írók egy csoportját: írjanak olyan szappanoperákat, melyeket a Főnök szeretne. Nekik mondta a patriarkális Főnök, hogy ha ők nem tudnak ilyet írni, akkor majd ő maga lát munkához.

Prayuth tábornok nem a levegőbe beszélt. Nemrég tette közzé 12 pontot, melyben összefoglalta azt, hogy mit is kell gondolnia és éreznie egy fiatalnak manapság Thaiföldön. Ezt a 12 pontot az iskolában minden reggel imaként el kell mondani Thaiföldön. Meg is zenésítik, hogy a kisiskolások is könnyen követhessék a nagy Vezér szavait.

A rádiók és televíziók pedig mindennap sugározzák azt a hazafias himnuszt, melynek szövegét a fáradhatatlan Prayuth tábornok írta. A címe: Boldogság, térj vissza Thaiföldre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez