Nem a két burmai fiú ölte meg a brit párt Thaiföldön

A rendőrök addig verték a két 21 éves burmai fiút, amíg azok bevallották, hogy ők végeztek a fiatal brit párral a turistaparadicsomban Koh- mondta a mianmari nagykövetség jogásza. “Nem ők voltak. Segítséget kérnek a mianmari kormánytól, hogy ártatlanságukat be tudják bizonyítani”– hangsúlyozta a mianmari diplomata Bangkokban.

 

 

 

 

Szeptember 15-én holtan találtak a tengerparton egy brit párt. A lányt megerőszakolták, azután agyonverték, a fiút vízbe fojtották.

Thaiföld kormánya nagyonis komolyan vette a gyilkosságot, hiszen Koh Tao szigetén veszítette életét a brit pár, amely az életet élvezni, nem pedig meghalni jött a Mosoly szigetére. Így reklámozzák ugyanis világszerte ezt a helyet. Thaiföld GDP-jének a 10%-a jön a turizmusból, mely amúgy is visszaesett a politikai krízis és a katonai hatalomátvétel miatt.

A kormány második embere utazott a helyszínre, a rendőrség pedig hatalmas erőkkel nyomozott, sokáig hiába. Később elfogtak három mianmari fiút, akik közül kettő bevallotta, hogy ők erőszakolták meg a lányt, s ölték meg a párt.

Csakhogy bizonyíték nincs. A lány testéből vett ondómintákat amerikai vizsgálatra küldték, ahol csak annyit állapítottak meg, hogy ázsiai férfiaktól származik. Bizonyítéknak ez elég kevés. Amint a két “bűnös” találkozhatott hazája képviselőjével, máris visszavonták a vallomásukat. Thaiföldön mintegy négymillió burmai dolgozik, sokszor rabszolgai helyzetben.

Itt tart most a gyilkossági ügy. Csaknem egy hónappal a brit pár megölése után még senki sem tudja, hogy ki ölte meg őket a Mosoly szigetén?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez