Levágott fejjel pózol az angol doktornő

Minden valószínűség szerint egykor brit medika volt az a nő, aki a közösségi médiában olyan képet rakott ki magáról, amelyen egy levágott fejet fog – írja a Daily Mail. A nő Mudzsahidah Bint Oszamának nevezi magát a Twitteren. Mellette két kisgyerek áll, bámulják a levágott fejet.

A nőn nikáb, vagyis csak a szemet láttatni engedő fekete fátyol és fehér köpeny. Mudzsahidah, akinek neve a mudzsahed női formája, azt állítja: orvos az ISIS-nél. A fotó alá ezt írta: “Álomállás, terrorista doki.”

A londoni lap szerint korában halott katonák képeit posztolta, és a szeptember 11-i terrortámadások fotóit. 800 követője van, akiknek tanácsokat ad orvosi kérdésekben is: például hogyan kezeljék az álmatlanságukat vagy a sérült térdüket. Dícséri a szélsőséges hitszónokokat, így Anwar al-Awlakit, az al Kaida szóvivőjét, és sürgeti a többi nőt: gyakoroljanak nyomást a férjükre, hogy azok is csatlakozzanak a dzsihádhoz. Az International Business Times szerint a nő az al-Khansza brigád tagja: ez tömöríti azokat az angol és francia nőket, akik a szíriai Rakkában női milíciaként büntetik azokat, akik szerintük nem az iszlámhoz méltóan viselkednek.

A női brigád alapításában és működésében vezető szerepet játszik a 20 éves skóciai Aqsa Mahmoud is, akinek a minap a CNN-en könyörgött az édesanyja, hogy térjen haza. Brit sajtóértesülések szerint a brigád tagjai kényszerítik szexuális rabszolgaságra az elfogott jazidi és keresztény nőket az ISIS bordélyaiban. Amelyeket kizárólag a terrorszervezet harcosai használhatnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez