A ghánai boxoló megtartja IBF bajnoki címét

Szombat este a ghánai származású boxoló, Joseph Agbeko, megtartotta IBF bajnoki könnyűsúlyú bajnoki címét egyhangú bírói pontozással Vic Darchinyan ellen. A fejet célozva szilárd jobbegyenesekkel érte el sikerét, amik miatt a mérkőzés Darchinyan felszakadt szemével fejeződött be. Agbeko ezzel a győzelmével elszálltak Darchinyan azon álmai, hogy harmadszor is megnyeri világbajnoki övet.

Két bíró a harcot 114-113-re értékelte Agbeko javára, míg a ghánai születésű harmadik bíró 116-111-ra pontozta a mérkőzést.

A küzdelemnek egy vitás kiütése volt a hetedik menetben, de a visszajátszás során lehetett látni, hogy Darchinyan, Agbeko-t a gumikorlátnak lökte. De Tommy Kimmons játékvezető döntése alapján Darchinyan pontot kapott az ütéséért.

Agbeko (27-1) a földrekerülés után megrázta magát, majd ismétlődő, fejre irányzott jobb egyenesekkel támadta Darchinyan-t a küzdelem hátralévő részében.

Az örmény születésű Darchinyan, most Ausztráliában él. Legjobb teljesítményét a meccs középső szakaszában nyújtotta, mikor egy bal horgot vitt be ellenfelének. A volt repülősúlyú és junior könnyűsúlyú címvédőnek most Darchinyan 32-2-1 mérlege.

A győzelem Agbeko második könnyűsúlyú bajnoki címe. 2007-ben Elnyerte a 118 fontos bajnoki koronát, mikor Luis Perez ellen a hetedik fordulóban technikai K.O.-val nyert majd később megvédte azt  William Gonzalez ellen, december 11-én.

Agbeko 116 fontot nyomott a vasárnapi mérkőzésen, egy fonttal kevesebbet, mint Darchinyan.

 

Forrás: Africanews.com

Szerkesztette: Ahu – Kisvárdai Gyula Balázs

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez