Goodluck Jonathan Nigéria ügyvivő elnöke lett

A Nemzeti Közgyűlés egyhangúlag döntött arról, hogy alkotmányosan felhatalmazzák az alelnököt, Goodluck Jonathant az 1999-es alkotmány 145 cikkelye alapján, aki így ügyvivő elnök lesz.

Az ügyvivő elnök egy nemzeti rádióműsorban elmondta, hogy köszöni a nigériaiaknak, a nemzetközi közösségnek, a civil társadalmi csoportoknak és a médiának a demokratikus normák és értékek melletti hűségüket.

„A jelenlegi helyzet, miszerint az ügyvivő elnöki posztot töltöm be, szokatlan az országunk számára. Arra kérek minden nigériait, hogy gyakran imádkozzon a kedves elnökünk teljes felépüléséért és gyors visszatéréséért.”

„A közelmúlt eseményei próbára tették a kollektív elhivatottságunkat egy demokratikus államként. Időt kell szánnunk arra, hogy újra visszarázódjunk, és legyőzzük a történtek miatt érzett fájdalmat és a kétséget.”

„Mindebben nincsenek nyertesek és vesztesek, mivel Isten kegyelmével ismét sikeresen előrébb mozdítottuk országunkat. Mind megmutattuk, hogy a népünk egysége, az országunk iránt érzett szeretet, és egy nagyszerű jövőbe vetett hitünk megrendíthetetlen.”

Forrás: Allafrica

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez