Újabb brutális kivégzés: Palmürában felrobbantottak három embert

A kivégzést most is az Iszlám Állam hajtotta végre – közölte a Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja.

A londoni székhelyű szervezet információ szerint a terroristák három embert végeztek ki. Mindhármójukat egy kétezer éves oszlophoz kötözték, majd robbanószerkezet helyeztek a testükre, aztán a levegőbe röpítették őket. Az áldozatok kilétéről még nincsenek információk. Legutóbb egy 19 éves katonát öltek meg a terroristák brutális kegyetlenséggel. Őt egy tank elé állították, amely elgázolta.

Egy helyi aktivista, Khaled al-Homsi, aki tagja a várost irányító bizottságnak, azt közölte, hogy az Iszlám Állam nekik sem adott magyarázatot a kivégzésre. Még azt sem közölték velük, hogy hol, mikor és miért végezték ki a három embert. Egy másik aktivista, Mohammed al-Ayed, aki szintén Pamürában él, azt mondta, hogy szerinte a terroristák mindezt csak is a külföldi médiának csinálják, így hívják fel magukra a figyelmet. Vélhetően azért találnak ki brutálisabbnál brutálisabb kivégzési módszereket, hogy folyton a címlapokon legyenek.

Az Iszlám Állam fegyveresei még májusban foglalták el Palmürát a szíriai kormányerőktől. A történelmi városban azóta hatalmas pusztítást végeztek. A világ pedig megdöbbenéssel fogadta, amikor a terroristák az ókori város egyik leghíresebb műemlékét, a  Baal-Shamin templomot pusztították el. Később egy nemzetközileg is elismert archeológust végeztek ki az Iszlám Állam harcosai az ókori városban. Maámum Abdulakrimot egy oszlopra akasztották fel, mert állítólag nem volt hajlandó elárulni, hova rejtették el az ókori város felbecsülhetetlen értékű kincseit.

Palmüra egyébként része az UNESCO Világörökség listájának. A szíriai polgárháború előtt évente 150 ezer turista kereste fel a romvárost.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez