Amerikában vannak a Tanzániában megcsonkított albínó gyerekek

Hazájukban nem voltak biztonságban és továbbra is küzdenek a brutális támadások emlékével, következményeivel azok a gyerekek, akik vasárnap érkeztek meg az Egyesült Államokba.

Tanzániában, ha valaki albínónak születik, az egyenlő a halálos ítélettel – hiszen a kelet-afrikai országban a mai napig él a babona, miszerint az albínók testrészeiből készülő főzetek gazdagságot és sikert hoznak. A négy tanzániai gyermek is az albínóvadászok áldozata lett, vannak köztük, akiket megcsonkítottak, a támadásokban elvesztették a végtagjaikat. Most Amerikában kapnak protéziseket. A költségeket egy nemzetközi segélyalap, a Global Medical Relief Fund állja, amely az AfricaNews szerint a világ minden tájáról fogad sérült gyermekeket gyógykezelésekre.

Tanzániában minden 1400 újszülöttből 1 albínó – ez a legmagasabb arány az afrikai országokban. Az albínó testrészekért több ezer dollárt fizetnek a feketepiacon, így az albínó gyerekek élete folyamatosan veszélyben van. Az sem ritka, hogy az orvvadászok csecsemőket rabolnak el és darabolnak fel, majd adják el a testrészeiket. Az ENSZ jelentése szerint 2000 és 2015 között 75 albínót öltek meg a kelet-afrikai országokban. Van azonban olyan afrikai ország is, ahol kevésbé vannak veszélyben: Kenyában például tavaly már szépségversenyt is rendeztek a tiszteletükre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez