Óriási tömegek a parton

Hatalmas tömegeket vonz Dél-Koreában a Haeundae város strandja. A tikkasztó hőség miatt hétvégén annyian voltak, hogy egy tűt nem lehet leejteni.

Közel 800 ezer ember ment a hétvégén a partra, hogy kissé lehűljön a strandon, a dél-keleti kikötővárosban. A Haeundae Kerületi Hivatal bővítette a strand területét, és mintegy 6 ezer napernyőt telepítettek remélve, hogy még több embert tudnak fogadni.

Sajnos azonban ez nem volt elég, a part annyira megtelt, hogy végül mozdulni sem lehetett. Dél-Koreában augusztus első hete a főszezon, ekkor nyaralnak a legtöbben.

6-30_busan_beaches_3

Miközben az elkövetkező hetekben nálunk is tikkasztó a meleg, ez igaz Kelet-Ázsiára is. Dél-Koreában és Japánban is 30 fölé emelkedik a hőmérséklet, de arrafelé a nagyon magas páratartalommal is meg küzdeni az embereknek.

K2015080300074450

Dél-Korea fővárosában Szöulban jelenleg 52% a páratartalom, Japánban Tokióban pedig 84%. Nálunk Budapesten 48%.

Japánban 11 600 ember kellett kórházba szállítani hőguta miatt az elmúlt napok szélsőséges meleg időjárása miatt. A kórházba kerültek közül huszonöten meghaltak.

A kórházban ápolt betegek fele 65 évesnél idősebb. Az utóbbi napokban a kelet-ázsiai szigetország számos térségében 35 Celsius-fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála, és a BBC brit közszolgálati műsorszóró időjárás-előrejelzése szerint ez még a következő néhány nap folyamán is így marad.

apedestrianc

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez