Eltalálták az Iszlám Állam vezetőjét – mondják az irakiak

Abu Bakr al-Bagdadi, a “kalifa” sebesüléséről, sőt haláláról időről időre bukkannak fel hírek a világsajtóban.

Az iraki hadsereg most azt állítja, hogy légiereje ma lebombázta az ISIS vezetőjének konvoját Irak Szíriával szomszédos részén, Anbar tartományban, miközben Bagdadi Karablába tartott, hogy tanácskozzon a parancsnokaival. Az Iszlám Állam első embere megsebesült, de lehet, hogy meg is halt. A találkozó helyszínét is eltalálták, a terrorszervezet több más vezetője is életét vesztette, vagy megsérült – írja a hadsereg közleménye.

Korábban már keltek szárnyra hiresztelések Bagdadi haláláról, legutóbb márciusban, az amerikaiak vezette koalíció egyik légicsapása után. Az Iszlám Állam vezetője ugyanakkor kényesen ügyel arra, hogy még csak véletlenül se lehessen tudni, éppen merre jár. Még a harcosai sem láthatják, csak maroknyi parancsnok találkozhatott szemtől szembe vele.

Az Egyesült Államok négy évvel ezelőtt nyilvánította hivatalosan terroristának Abu Bakr al-Bagdadit, és 10 millió dollárt ajánlott fel annak, aki olyan információkkal áll elő, melyek segítik elfogni vagy megölni az iszlamista vezetőt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez