Robbantásos merénylet Tunéziában

Legkevesebb 12 katona veszítette életét a támadásban.

A merényletet a tunéziai fővárosban hajtották végre ismeretlen elkövetők, egy buszmegállóban, ahol az elnök gárda katonái várakoztak. A megálló egyébként nem messze található Tunéziai egykori elnökének, Zíne El Abdine Ben Ali pártjának a volt székházától és több, erősen védett minisztérium épületétől.

A környéken rendszerint mindig nagy a sürgés-forgás, több kávézó, étterem és szórakozóhely is található itt.  A megállót gyakran használják az elnök gárda emberi. A buszok ugyanis rendszerint itt szokták őket kitenni vagy éppen felvenni, hogy szolgálati helyükre szállítsák őket.

A támadás részleteiről még nincsenek pontos információk. Ezért még azt sem tudni, hogy egy előre elrejtett pokolgép vagy egy kilőtt rakéta okozta-e a katonák halálát.

A tunéziai miniszterelnök és belügyminiszter jelenleg a helyszínen tájékozódik a történekről.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium úgy tudja, hogy nincsenek magyar állampolgárok a halálos áldozatok és sérültek között. A tuniszi magyar nagykövetség azonban folyamatosan tájékozódik a fejleményekről és kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal is – közöte az MTI.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez