Szörnyek a fesztiválon

Miközben azt halljuk, milyen sokat dolgoznak a japánok, imádnak ünnepelni. Számtalan fesztivált tartanak az évben, a legkülönlegesebb módon. Legutóbb például gigászi szörnyekkel.

Azoknak, akik nem ismerik a japán fesztiválokat, annyit érdemes tudni, hogy fesztiválozni szinte bármi okán lehet. Vannak fesztiválok, melyek hagyományokból erednek és több száz éve tartják őket, de vannak olyanok is, melyek kialakulnak. Egy ősi fesztivál például a falloszfesztivál, melyet idén is megtartottak, újak közé sorolható a Pikachu felvonulás.

Egy ilyen fesztivál általában felvonulásból áll, ahol táncosok, zenészek, mutatványosok járják az utcákat, és alapvető kellékek a felvonuló kocsik, melyek jellemzően valamilyen építményt jelentenek. Ilyen épített felvonuló kocsiból Japánban mindenféle megtalálható, egészen a Disney világoktól a robotokig, attól függően hová mi illik.

shiobaraonsenhellokitty shiobaraonsenzaku

A Tokiói Művészeti Egyetem különleges alkotásokkal jelent meg. Az Ueno Parkben a cseresznyefa virágzásának ünnepén hatalmas szörnyeket mutattak be, melyek közül az egyik ráadásul egy szentély tetején kapott helyet. Az már persze más kérdés, hogy a legendás szörnyek, hogyan kapcsolódnak a cseresznyefavirághoz, mindenesetre jól néznek ki.

monster-shrine-boar-01 monster-shrine-boar-02 monster-shrine-bull-01 monster-shrine-egg-02 monster-shrine-octopus-01 monster-shrine-salamander-01 monster-shrine-salamander-04

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez