Hajnali terrorriadó egy brüsszeli bevásárló központnál

Újabb terrorellenes hadművelet kezdődött a belga fővárosban. Kora reggel őrizetbe vettek egy férfit a belváros egyik bevásárló központjánál – közölte a belga hírügynökség.

Charles Michel miniszterelnök rendkívüli tanácskozásra ült össze a biztonsági kabinet tagjaival. Később azt közölte, hogy urai a helyzetnek. Marad a 3-as fokozatú, vagyis a maximálisnál eggyel kisebb terrorkészültség.

Az incidens hajnali fél 5 körül kezdődött, amikor gyanúsan viselkedő férfira figyeltek fel a City 2 bevásárló központ közelében – jelentette az RTL. Azt feltételezték, hogy robbanóanyag van nála, ezt egyébként ő maga állította. Később kiderült, hogy nem volt.

A City 2.
A City 2.

A City 2-ben az elmúlt héten szigorítottak a biztonsági intézkedéseken, miután egy belső rendőrségi feljegyzésben arról volt szó, hogy növekedett a bevásárló központok fenyegetettsége – írja a belga Le Soir.

Márciusban összesen 32 embert öltek meg bombatámadások Brüsszelben a repülőtéren és a metróban: az Iszlám Állam azt közölte, hogy az ő emberei voltak a merénylők.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez