Külföldi ISIS-harcosok temetője Fallúdzsában

Már júniusban sikerült kiűzniük az iraki hadsereg katonáinak és a Népi Mozgósítási Egységek síita, keresztény, jazidi és szunnita harcosainak az Iszlám Államot az iraki Fallúdzsából. Az ISIS uralma azonban még nem távoli emlék a városban.

Képek járják be az arab nyelvű híroldalakat és a  közösségi médiát arról, hogy temetőt fedeztek fel Fallúdzsában a múlt héten. Sírkő sírkő mellett, rajtuk nevek. A legtöbbre felül azt vésték, hogy “mártír”.  A több száz sírból, állítja egy iraki tábornokra hivatkozva az AFP, sok az Iszlám Állam külföldi harcosaié.

temető1

A képek közül az egyiken például az olvasható, hogy “a tunszi”, ami azt jelenti: a tunéziai. Az ISIS-ben az újoncokat új nevekkel látják el, gyakran jelezve azt is, hogy honnét jöttek.

Az Iszlám Államhoz körülbelül 27 ezer külföldi csatlakozott, köztük több mint 6 ezer tunéziai – ők képviselik a legnagyobb csoportot az irakiak és szíriaiak után. Az iraki hadsereg most Moszul visszafoglalására összpontosít: a 2 és fél milliós nagyváros 2014 júniusa óta van az ISIS kezén.

Fotó: Twitter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez