Tippeljen, hol tiltották be a műanyag poharakat végleg?

Félelmetes adatok riogatnak, mennyi egyszer használatos, le nem bomló műanyag eszközt dobunk ki évente. Franciaországban csak műanyagpohárból évi 4,7 milliárdot. Ők most adieu-t mondanak ennek az áldatlan állapotnak.

Megkezdték a franciák a visszaszámlálást a műanyag poharak, tányérok és evőeszközök fölött. 2020-tól tilos lesz egyszer használatos, nem lebomló edényeket árulni az országban. Így szeretnék csökkenteni a káros anyagok kibocsátását és az energiapazarlást.

Bár ezt a törvényt már a múlt hónapban elfogadták, a hírt csak most kapta fel a nemzetközi sajtó. Ráadásul ez a második ilyen  az idén nyáron. A franciák júliusban tiltották be az egyszer használatos műanyag zacskókat.

A környezetvédők ugyan lelkesek a második rendelet miatt, de azért ellenzői is akadnak bőven – írja az AP hírügynökség. Az európai csomagolási vállalatokat képviselő szervezet, a Pack2Go az uniós törvényeket próbálja kihasználni, hogy megtámadhassa a jogszabályt. Szerinte így csorbulna az áruk és szolgáltatások szabad mozgását kimondó elv az Európai Unióban.

Kép: pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez