Gigalakomával ünnepelték 15 ezren, hogy összeköltöznek

Összesen 15 ezer falusi gyűlt össze egy lakomára Kínában. Azt ünnepelték, hogy beköltözhetnek az új toronyházakba.

A múlt hétvégén 1500, egyenként tízszemélyes asztal állítottak fel az utcákon Kantonban, hogy megünnepeljék az új házak elkészültét, ahová 15 ezer falusi költözhet be. Kanton évszázadokon át jelentős szereppel bírt Kínában, mint kikötőváros, de különösen az ezredfordulón nőtt jelentősen a lakosság száma, olyannyira, hogy egyes részei teljesen kibővültek, új városrészek épültek. Egy közeli kis falu, Yangji abba a szerencsétlen helyzetbe került, hogy gyakorlatilag körbeépítették, így sok problémával kellett megküzdeniük a lakosoknak. A kerületi kormány azonban 2010-ben úgy döntött, hogy lerombolja a települést, és helyette valami korszerűt hoz létre.

Az egykori falu lakói most teljesen új toronyházakat kaptak, lakás pedig mindenkinek jutott – írja a South China Morning Post. Ennek megünneplésére az ingatlanfejlesztő cég hatalmas lakomát rendezett, mind a 15 ezer friss lakástulajnak.

big_banquet3 SCMPOST ATN BANQUET04 errtgreg

A rengeteg ételről összesen 600 ember gondoskodott. Több millió jüanra rúgtak a költségek, de a pénz, úgy tűnik, nem számított, hiszen az étel mellett táncosok, bűvészek, sőt a kantoni opera énekesei szórakoztatták az embereket.

egregreg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez