Kicsit túltolta a hálálkodást a szaúdi anya

Szombaton két robbanómellényes iszlamistát lőtt le egy katona Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban. Hősként ünneplik. Egy nő viszont új szintre emelte ezt az ünneplést.

Dzsabran Bin Dzsaber Awadzsi tizedes akkor végzett a két ISIS-taggal egy tűzpárbajban, amikor azok el akartak kötni egy autót – vélhetően azért, hogy azzal induljanak támadásra. Egy emeleti ablakból valaki felvette a jelenetet, amely aztán futótűzként járta be az internetet Szaúd-Arábiában. A közösségi média népe nem győzött hálálkodni neki. Egy nő annyira le volt nyűgözve a hőstettől, hogy közölte: nekiajándékozza 22 éves lányát a bátor katonának.

screenshot_2

A Szajidati  magazin beszámolója szerint az asszony, akit csak Um Ahmedként, Ahmed anyjaként neveznek, azt mondta: a szeretet és büszkeség jeleként adja a lányt, Olát a terroristák ellen bátran fellépő katonának. Közölte: nincs semmi baja azzal sem, ha a lánya második vagy harmadik feleség lesz, sőt a jegyajándéktól is eltekint és az esküvő költségeit is magára vállalja.

screenshot_3

Bár semmi bizonyíték nincs arra, hogy a történet valós, a szaúdiak képzeletét megragadta. A Twitteren sokan nem hiszik el, mások kifejezetten dühösek a gondolattól, hogy egy nőt csak úgy el lehet ajándékozni. De vannak, akik szerint senkinek semmi köze hozzá, ha a nő úgy látja jónak, és a lány ehhez hozzájárult, hát Isten áldása legyen rajtuk.

A két lelőtt iszlamista a szaúdi hatóságok szerint nyakig benne volt abban a júliusban meghiúsított merényletkísérletben, melynek résztvevői Mohamed próféta mecsetjét akarták a levegőbe röpíteni Medinában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez