10.000 menekültet alkalmazna a Starbucks

Az óriásvállalat 5 éven belül készül munkát adni a 10.000 menekültnek abban a 75 országban, ahol jelen van a kávézólánc.

Howard Schultz, a Starbucks vezérigazgatója nyílt levélben jelentette be, hogy szembeszállnak Donald Trump bevándorlóellenes politikájával. A cégvezér az elutasítás helyett inkább munkát adna a menekülteknek, konkrétan 10.000-nek, és a mexikóiakat is biztosította a támogatásáról közleményében.

„Azért vagyunk jelen az üzleti életben, hogy inspiráljuk és tápláljuk az emberek lelkét… Ez nem fog változni, erre szavamat adom” – fogalmazott Schultz a nyílt levélben.

A vezérigazgató nincs egyedül felháborodásával – korábban több vállalat jelezte, hogy nem értenek egyet az új elnök által képviselt nézetekkel. A Netflix és az Ebay vezetője is aggodalmát fejezte ki a muszlimellenes politika miatt. Donald Trump pénteken azonnali hatállyal 120 napra felfüggesztette a szíriai menekültek befogadását és további hat muszlim országból is megtiltotta a beutazást 90 napra. Ez a lépése egyre nagyobb tiltakozást vált ki országszerte, a tiltakozók mögé pedig egyre többen felsorakoznak az üzleti életből, és a showbizniszből is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez