Malawi szépségkirálynője is felkereste a magyar orvosokat

A tegnapi bonyolult műtétek után izgalmas estéjük volt az afrikai országban missziós orvosainknak. Igazi híresség kereste fel őket.

Mégpedig maga a regnáló szépségkirálynő. De ne vágjunk a dolgok elébe. A hétvégi pihenő után igencsak munkás hétkezdés várt a Magyar Afrika Társaság (AHU) 15. orvosi missziójának tagjaira. Egyedül kedden három timpanoplasztikát végeztek el, az egyik beteg a Jacaranda iskola 13 éves diáklánya, Margaret Kantchichi volt. Ezzel az eljárással a halláskárosodáson tudnak segíteni. Ezen kívül még további három beavatkozás várt rájuk, köztük egy submandibularis tumor (nyálmirigydaganat) eltávolítása –  tudtuk meg Szeremley Csabától, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) malawi irodavezetőjétől, aki a magyar orvosok munkáját segíti a helyszínen.

A nap így nagyon hosszúra nyúlt a kórházban és a kimosakodás után még messze nem volt vége. A már szokásos sportolás, futás és fallabdázás után igazi sztárvendéget fogadtak vacsorára orvosaink: a gyönyörű szépségkirálynőt.

img-20170523-wa0005

img-20170524-wa0000

Az emlékezetes este után reggel újabb sűrű nap kezdődött: a két részre osztott misszió orvosai 3-3 műtétet végeznek ma is el.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez