Vallási vezetők fogtak össze az esőerdők megmentéséért

Az összes nagy világvallás részéről képviselték magukat az esőerdők megmentéséért rendezett háromnapos konferencián Oslóban.

A világ minden pontjáról érkeztek vallási vezetők egy oslói konferenciára, melyet a trópusi esőerdők és az ott élő őslakosok megmentéséért rendeztek a hét elején. A keresztény, muszlim, hindu, taoista, buddhista és zsidó vallási vezetők nemes ügy miatt gyűltek össze és tették félre a vallásaikból fakadó nézeteltéréseiket: szakértőkkel és emberi jogi aktivistákkal karöltve azt tűzték ki célul, hogy 2018-ig kidolgoznak egy olyan akciótervet, ami hatásos lehet az esőerdők pusztításának megállításában – ugyanis évente több ezer négyzetkilométer esőerdő tűnik el a Föld felszínéről, ami a környezetre és az ott élőkre is rendkívül veszélyes hatással van.

Bár az elmúlt években lelassult a trópusi esőerdők kivágása, 2000 és 2010 között olyan nagymértékű pusztítás ment végbe az ökoszisztémában, hogy az akkor kitermelt hétmillió hektár hiányát még most is nyögi a természet és az otthonaikat elvesztett őslakosok milliói is. Az agresszív pálmaolaj-előállítás, a szójatermesztés, az állattartó telepek és a bányák működése valamint a fakitermelés a tudósok szerint mind hozzájárulnak a Föld szinte minden pontján érzékelhető.klímaváltozás felgyorsulásához- Egy új tanulmány szerint ha nem változik semmi  és a melegházhatást kiváltó gázok kibocsátása folytatódik, akkor a századfordulóra már az emberiség háromnegyedét érinthetik életveszélyes hőhullámok is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez