Pánik a londoni metróban: robbanás a reggeli csúcsforgalomban – legkevesebb 20 sebesült – videó

Van-e második bomba is a metróban ? Ezt vizsgálja a terrorelhárító szolgálat a brit fővárosban, miután pénteken reggel a csúcsforgalom idején egy bevásárlószatyorba rejtett házi készítésű pokolgép felrobbant és kisebb sérüléseket okozott a londoni metróban a Parsons Green állomáson Fulhamben.

 

A terrorelhárító szolgálat vizsgálja az esetet hiszen a metró kedvenc célpontja az iszlamista terroristáknak. 2005-ben öngyilkos merényletet hajtottak végre a metróban: sokan meghaltak és megsebesültek. Akkor a metrómerénylet csak része volt egy átfogó akciónak, mellyel az Al-Kaida figyelmeztetni kívánta Nagy-Britanniát: Londonban is képes nagyszabású terrorakció végrehajtására.

000london

“Az életemért futottam!” – írta egy utas Twitteren. Pánik tört ki, mert senki sem tudhatta, hogy az első robbanást nem követi-e egy második. Az iszlamista terroristák ugyanis gyakran azzal a módszerrel élnek, hogy egymás után robbantják fel a pokolgépeket, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák a pánikba esett utasok között. London az iszlamista terroristák kedvelt célpontja: az Iszlám Állam szerint Nagy-Britannia is felelős azért, hogy Irakban és Szíriában a dzsihádharcosok megalázó vereségek sorozatát szenvedték el. Az Iszlám Állam ezért arra bíztatja híveit, hogy Európában és Amerikában okozzanak pánikot különböző merényletekkel, melyek feldúlják a hétköznapi élet nyugalmát a nyugati országokban.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez