Thaiföld lezárta A partot

A híres filmből ismert strandot teljesen tönkreteszi az emberáradat, ezért a hatóságok a nyári hónapokra kitiltják onnan a turistákat.

Június elsejétől egészen szeptember 30-ig nem fogad látogatókat Thaiföld leghíresebb strandja. A Part című filmből (főszerepben Leonardo DiCaprio) ismert Maya-öböl partszakasza a Ko Phi Phi Lee szigeten fekszik, a hatóságok pedig azért döntöttek a lezárása mellett, mert a helyszínre érkező emberáradat teljesen tönkreteszi az élővilágot.

000thai

Különösen a korallzátonyok vannak veszélyben, amelyeknek nagy része – egyes kutatások szerint 72 százaléka – már elpusztult a turizmus miatt. A vízszennyezés és a hajók által okozott károkat próbálják orvosolni a korlátozással, ami az idegenforgalomból élő helyieknek jelentős bevételkiesést okoz majd. Mégis sokan üdvözölték a döntést, mivel hosszú távon elengedhetetlen a természeti értékek megóvása. A négy hónapos időszakról tanulmány is készül, amit a későbbiekben hasznosíthatnak majd a turizmus által érintett területeken.

000boracay

Thaiföld már több alkalommal zárta le nemzeti parkjait különböző okokból, ez azonban az első alkalom, hogy a Maya-öbölből kitiltják a turistákat – annak ellenére, hogy a környezetvédők már évek óta sürgetik a lépést. Egy másik népszerű desztinációt is ki kell hagyniuk idén a látogatóknak, a világ egyik legszebb szigetét ugyanis szintén lezárták. A Fülöp-szigeteken is megelégelték a turizmussal járó óriási mértékű környezetszennyezést, így a Boracayt is kényszerpályára állították szeptemberig.

Fotó: Wikipedia

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez