Éledőben az afrikai turizmus – szilveszterezzen Algériában!

Mint egész évben, a szilveszteri időszakban is varázslatos úticélokat találni a magyarországi utazási irodák népszerű ajánlatai között. Az idei évre tervezett szilveszteri utak majd mindegyike betelt, de Afrika szerelmeseinek maradt még néhány hely ahová elutazhatnak. Például Algériába, a Rejtő Jenőt is inspiráló látványos tájak, grandiózus ókori római régészeti lelőhelyek hazájába is lehet még foglalni.

Afrika legnagyobb kiterjedésű országa annyira gazdag szépségben és természeti kincsekben, hogy amikor a 19. században a franciák elfoglalták, Franciaország tartományává tették, amely ugyanolyan státuszú volt, mint Párizs vagy Provence. Albert Camus szülőhazája büszke gasztronómiájára és élénk zenei életére, a Szahara igéző világára, a helyiek turisztikai szolgáltatók pedig vendégszeretetükről híresek. – nyilatkozta Szilasi Ildikó, az utazási iroda vezetője.

s hogy miért is töltsék velük a Szilvesztert Algériában?

  • 2019 óta szerveznek nagy sikerrel csoportos utazásokat Afrika legnagyobb országába
  • a program 3 UNESCO Világörökségi helyszínt érint
  • Algéria kulturális örökségei közé tartoznak az ország északi részén található ókori római városok, amelyek közül számos még feltárás alatt áll, illetve hihetetlen épségben maradtak fenn épületek, mozaikok. Ezt láthatja a program során Djemila UNESCO Világörökséghez tartozó városában is
  • az utazást Dr. Lassányi Gábor ókori római specialista régész vezeti, aki már közel 7 csoport kísérője volt az elmúlt években Algériában, a terület jó ismerője, szakértője
  • a különleges gasztronómiai élvezeteket kínáló szilveszteri program egy szaharai oázisvárosban, a homokdűnék ölelésében fekvő Ghardaiában kerül megrendezésre!
(Visited 63 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez