Négynapos “városnézés” Donyeckben

Csupán 2-3 ezer dollárért betekintést nyerhetünk a háború sújtotta Donyeck és Luhanszk mindennapjaiba, írja a The Moscow Times. A szokatlan, de biztonságosnak ígért városnézést egy orosz utazási iroda szervezi,

Az árban benne van egy négynapos “kirándulás” egy páncélozott járműben, amelyben 5-7 turista férne el. A csomag tartalmazza egy helyi idegenvezető, illetve egy biztonsági cég szolgáltatásainak árát az időszakra. Legalább tíz kuncsaft érdeklődött az új lehetőség iránt, ami a cég társtulajdonosa, Anatoly Aronov szerint egyáltalán nem meglepő. Azért hozták létre az új szolgáltatást, mert sokan kíváncsiak arra, hogy mi történik a régióban. Aronov hozzátette, hogy természetesen mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe az utazást.
Egy szeparatista vezető, Andre Purgin annyit reagált, hogy ő és az emberei természetesen nem avatkoznak az orosz turisták városnézésébe, de segíteni sem tudnak majd, hiszen nincs rá idejük, a háború megnyerésére kell koncentrálniuk.
Sanislav Vinokurov, Luhanszk idegenforgalmi minisztere azonban felháborodott az ügyön.
“Emberek halnak meg, mindennap valakit siratunk. Igazán nem vártam – főleg az orosz társainktól – hogy egy ilyen érzéketlen lépéssel rukkoljanak elő” – mondta el Vinokurov és hozzátette, a helyi vezetés akarta kiépíteni a luhanszki turizmust, amikor annak eljön az ideje.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez