Egy 3 éves kislány látását mentette meg egy Facebook fotó

Ki gondolná? Nap, mint nap milliók által feltöltött fénykép kerül a közösségi oldalakra. Rákattintunk, mosolygunk és ha tetszik, akkor lájkolunk és véleményt írunk. Egy ilyen vélemény mentette meg a 3 éves Rylee Taylor látását, akinek kezdetleges Coats szembetegsége volt.

Tara Taylor egy boldog pillanatot örökített meg kislányáról és a fényképet megosztotta a Facebookon. Sokan egy mosolygós kislányt láttak a képen, de két ismerősének a bájos kishercegnő bal szemének túlzott ragyogása tűnt fel. Azonnal írtak az édesanyának, hogy nem szeretnének vészmadarak lenni, de jobban tenné, ha kivizsgáltatná gyermeke szemeit. Remélhetőleg csak a fényhatások okozták, hogy a kislány egyik szeme izzott a fotókon, de sajnos ez jelenthet mást is. Előjele lehet a Coats szembetegségnek, ami vakságot okoz.

Tara azonnal elvitte kislányát egy szemvizsgálatra, ahol Dr. Jorge Caldaza diagnosztizálta a ritka betegséget. Szerencsére még időben észrevették a bajt, így azonnal kezelni kezdték a kislányt. Amennyiben a két ismerős nem vette volna észre a villogó szempárt, a kislány megvakulhatott volna.

Az orvos elmondása szerint pontosan ezért nehéz megelőzni ezt a betegséget és még idejében gyógyítani, mert a gyerekek sokáig nem értik mi történik a szemükkel. Nem mondják el szüleiknek, hogy „anya, nem látok jól az egyik szememre”. Amerikában több mint 200 000 gyereknél diagnosztizálták ezt a kórt, ami az ideghártya-gyulladásos betegségét jelenti.

Szeme fényét köszönheti tehát a kislány a két ismerősnek, és egyben édesanyjának is, aki a piros szem retusálása nélkül osztotta meg a fotót.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez