“Öljetek meg óránként egy palesztin terroristát!”

Vészjósló internetes kampány bontakozott ki Izraelben. Már több mint 17 ezren csatlakoztak ahhoz az online mozgalomhoz, amely óránként egy palesztin “terrorista” meggyilkolását sürgeti egészen addig, amíg elő nem kerül az a három izraeli tizenéves, akiknek még csütörtökön veszett nyoma. Közben az izraeli hadsereg még nagyobb erőkkel folytatja a kutatást utánuk. És a hírek szerint már meg is ölt egy palesztint.

Az izraeli lap, a Maariv szerint az indítása utáni néhány órában már több mint 10 ezer like-ot kapott az óránkénti kivégzést követelő Facebook-oldal. Amely arra szólította fel Netanjahu kormányfőt, hogy “vállalja a felelősséget ahelyett, hogy Mahmud Abbasz palesztin elnökre tolja át azt.”

A három, 16-19 éves fiúnak csütörtökön veszett nyoma tanítás után Ciszjordániában, izraeli telepek közelében Hebron és Jeruzsálem között. Netanjahu egyből a Hamaszt vádolta meg azzal, hogy elrabolta a fiúkat, és közölte: Abbasz a felelős azért, hogy épségben hazatérjenek. Ehab Bessaiso, a palesztin egységkormány szóvivője tegnap azt hangsúlyozta, hogy a három tizenéves az úgynevezett C területen tűnt el. Így hívják Ciszjordániának azt az 62 százalékát, amely teljes izraeli katonai ellenőrzés alatt áll. A Hamasz tagadja, hogy köze volna a dologhoz, “őrültségnek” nevezte Netanjahu vádját. A Palesztin Hatóság pedig azt mondta, hogy együttműködik Izraellel a kutatásban. 

Az izraeli hadsereg nagy erőkkel keresi az eltűnt fiúkat, 150 palasztint vett eddig őrizetbe, köztük a palesztin parlament elnökét és más Hamasz-vezetőket. Palesztin orvosi források szerint egy 19 éves palesztint agyonlőttek azokban az összecsapásokban, amelyek Ramallahban törtek ki, amikor a katonák házról házra kutatták át a várost. A fiatalembert mellbe lőtték. Az izraeli védelmi erők közleménye szerint a palesztinok kövekkel dobálták meg a katonákat, akik éles lőszerrel válaszoltak, és a kutatás közben fegyvereket és töltényeket találtak.

Az izraeli hadsereg ma reggel megerősítette, hogy légicsapásokat hajtott végre Gázában, “terrorista központokat, fegyverraktárakat és fegyvergyárakat vett célba”. Gázai orvosok szerint ketten megsérültek a támadásokban. A légicsapásokat néhány órával azután követték el, hogy két rakétát lőttek ki ismeretlenek Gázából Dél-Izraelre. A rakétákat felfogta az izraeli Vaskupola védelmi rendszer – jelentette a BBC.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Bebtó Zoltán

    a palasztinok felszabadító partizánok

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez