Ha fotelben is szeretsz utazni: A világ legszebb szállodái

Mindannyian szeretünk utazni. Akár könyvben is, ha másképp nem megy. Most Irány Hawaii! Az Egyesült Államok 50. tagállamának neve a gondtalan pihenés jelképévé vált. Egy olyan könyvet mutatunk most be, amely elviszi Önöket Honolulu híres szállodáiba, a Waikiki parttól a világ legnagyobb kráteréig.

Oahu szigetén a Kahala hotelben delfint idomíthatunk, aztán cápát etethetünk,  de még afrikai pingvinekkel is parolázhatunk Mauin, a Hyatt Regencyben. Szörf, hula, tűztánc, barlangi baseball Hawaii csodás szállodáiban. Erről (is) szól Dr. Kiss Róbert Richard könyve, A világ legszebb szállodái 5.

Az igazi paradicsom című fejezetben olyan trópusi hotelekről esik szó, ahol mesés tengerpart várja a turistákat, kókuszpálmákkal, titokzatos őserdei ösvényekkel. Elutazhatunk egy magánszigetre, lustálkodhatunk egy korallzátonyon, megtalálhatjuk Bali kincseit, majd tombolni indulhatunk Acapulco városába.

A legszebb kilátás című részben olyan hotelek szerepelnek, amelyek szobáiból mesés a panoráma. Santorini tetejéről a tűzhányó kitörését követően szétszakadt sziget másik oldalát és a mélyben a tenger kék hullámait láthatjuk, Arizonában a vörös sziklákra nézhet az ablakunk. A Dizájn, luxus, kreativitás fejezet az elegáns és érdekes szállodákról szól. Arkansas-ban egy malom épületéből csináltak hotelt, Szingapúrban a Fullerton korábban posta volt, Zürichben a Widder pedig városháza. Az egykori funkcióra még sok minden emlékeztet.

A Pénz, hatalom, káprázat című részben egy orosz milliárdos törökországi csúcshoteljéről olvashatnak, és arról a szingapúri szállodáról, ahová 1930-ig ázsiai vendégek nem léphettek be. Eljuthatnak még a Balmoralba Skóciában, majd Miami partján nézhetik meg a luxus fellegvárát.

És itt van még a 20 legcsodálatosabb lakosztály is a Földön. A lista a szerző személyes tapasztalatai, valamint szállodai szakemberek és a vendégek véleménye alapján készült. Ha meg akarják tekinteni, hogy hol pihennek a világsztárok, a királyok és az államelnökök, a Világ legszebb szállodái 5. című könyvet online is megrendelhetik, ITT.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez