Nincs több kebab Velencében: a város betiltja a gyorsétttermeket, hogy megőrizze identitását

Egy új szabályozás nemcsak a kebabnak üzen hadat, hanem a szeletre kapható pizzának is.

Nem nyílhatnak új, kebabot és más gyorsételeket áruló üzletek Velence városában – jelentette be Paola Mar turizmusért felelős vezető a héten Olaszország legromantikusabb városában. Az új döntés értelmében limitálják majd azoknak a vendéglátóegységeknek is a számát, ahol szeletre lehet pizzát kapni, a kézműves fagylaltok azonban maradhatnak.

A helyi vezetők szerint ugyanis ront a város összképén, ha ellepik az ottani kultúrától merőben eltérő termékek. Ugyanakkor új, piknikezésre alkalmas területeket is kialakítanak majd, hogy aki mégis úgy döntene, hogy egy étterem helyett a szabadban étkezne, annak legyen lehetősége elvonulni és ne a legzsúfoltabb helyszíneken kelljen az ételt elfogyasztania.

Veronában és Firenzében már hoztak hasonló intézkedéseket a közelmúltban. A The Guardian szerint arról nem esett szó, hogy pontosan mik kerültek még a kebab mellett tiltólistára, de feltehetőleg sokkal autentikusabb ízekkel találkozhatnak majd a jövőben a Velencébe járó turisták, ha életbe lép a szabályozás.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez