Mégsem a fiatal nő robbantotta fel magát a megrohamozott párizsi lakásban

A párizsi ügyész korrigált. Azt mondja: nem robbantotta fel önmagát a szerdán megrohamozott párizsi lakásban az eddig öngyilkos merénylőnek hitt 26 éves nő. Most úgy tűnik: az is lehet, hogy Hasna Aitboulahcen áldozat volt.

Egy mellette álló terrorista robbantotta fel magát, így került Hasna Aitboulahcen feje és néhány csigolyája az utcára. Párizsi rendőrök szerint a 26 éves, diplomás nő, aki csak egy hónapja öltött fejkendőt, és korábban nagy bulizó hírében állt, akár túsz is lehetett a St Denis-i lakásban. Mégpedig a múlt pénteki mészárlások kiagyalójának és szervezőjének, Abdelhamid Abaaoudnak a túsza. Aki az unokatestvére volt, és szintén meghalt a szerdai rajtaütésben.

Hasna Aitboulahcen azt kiabálta a rejtekhelyként szolgáló házat megrohanó elitalakulatok tagjainak, hogy segítség! Eddig azt hitték, azért, hogy odacsalja a rendőröket és a katonákat. De lehet, hogy nem. A legújabb feltételezések szerint megpróbálta megadni magát, ha nem a terroristák túsza volt.

Francis Molin párizsi ügyészt hiába kérdezték újságírók arról, hogy mi miatt változott meg a narratíva, ő csak annyit válaszolt: mindössze annyit mondhat, hogy nem Hasna volt a kamikázé. Kollégái viszont elárulták, hogy a napokban még több emberi maradványt gyűjtöttek össze a hétórás ostrom alatt állt ház romjai közt, és ezzel van kapcsolatban az új verzió. Férfitól származnak ugyanis ezek a maradványok, feltehetően Salah Abdeslamtól, aki legalább az egyik éttermi lövöldözés végrehajtója volt. Őt az egyik ipari kamera felvétele alapján azonosították be, és már azt is tudják, hogy ő bérelt hotelszobákat és autókat az iszlamista öngyilkos osztag tagjainak. A fivére, Brahim felrobbantotta magát a Comptoir Voltaire étteremnél, de a nyomozók szerint ő maga inkább elmenekült.

A St. Denis-i háznál egyébként egy női táskát is találtak, és ott volt Hasna Aitboulahcen francia útlevele is. Azt, amit francia és brit újságíróknak sikerült összegyűjteniük az építési vállalkozást irányító fiatal nőről, ITT írtuk meg. Például azt, hogy vad volt, ivott és bulizott. Mielőtt egy hónapja kendőt öltött volna, cowboykalapokban járt, cowgirlnek is hívták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez