Tizenéves pásztort fejezett le az Iszlám Állam tunéziai szárnya

Tunéziában az ISIS ottani szárnya azt állítja, hogy lefejezett egy 16 éves pásztort. Kémkedésért.

A 16 éves fiú nejlonba burkolt fejét egy 14 éves gyerekkel küldték el a szülőknek. Azzal vádolták meg a fiatal pásztort, hogy információkat adott át a hadseregnek a mozgásukról. Az eset Sidi Bouzid tartományban történt, és egy videót is közzétettek róla.

Az arab feliratos felvételen az állt, hogy ez a sorsuk azoknak, akik Tunézia zsarnokait segítik a “Kalifátus katonái” ellen. Így hívják (Jund al-Khilafa) az Iszlám Állam tunéziai szárnyát.

A videón a szemmel láthatóan rémült pásztor hátrakötött kézzel kérdésekre válaszol. A kérdező hangját eltorzították. A fiú azt mondja, pénzt kapott egy katonától, hogy figyelje a fegyveresek mozgását a térségben. A fegyveresek azt állítják, hogy “beköpte” őket, pénzért, de ő azt bizonygatja, hogy nem tett ilyent.  A felvétel végén kivégzik, miközben egy dal hallatszik, melyben azzal fenyegetőznek, hogy másokat is lefejeznek.

A tunéziai hatóságok szerint a fiút akkor ölték meg, amikor a kecskéjét legeltette a Mghila hegyen. Októberben egy másik pásztort is elraboltak és meggyilkoltak Kasserine tartományban.

Tunéziában a 2011-es forradalom óta gyakoriak a dzsihádisták által elkövetett támadások, ezek célpontjai többnyire a biztonsági erők. Több tucat rendőr és katona vesztette már életét, elkövetőként a legtöbb esetben az al-Kaida észak-afrikai szárnyának fegyveresei jelentkeztek.

Annak a merényletnek a hátterében viszont az Iszlám Állam állt, amelynek 38 külföldi turista esett áldozatául júniusban Sousse-nál. A tuniszi Bardo múzeum elleni márciusi támadás elkövetőjeként is az ISIS jelentkezett: ott 21 külföldit és egy tunéziai rendőrt öltek meg.

Néhány nappal ezelőtt a hatóságok letartóztattak hét nőt, azzal a váddal, hogy a Jund al-Khilafa propagandáját terjesztik az interneten.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez