Jázmin hercegnő a szíriai háborúban

A Disney-filmek nyolc ikonikus szereplőjét helyezte Szíria különböző, háború dúlta vidékeire egy ottani grafikushallgató. Az eredmény szivszorító és gondolatébresztő.

A Photoshop csodája segítette a 23 éves Elias Zkhoort abban, hogy elvigye a rajzfilm-karaktereket az öt éve háborútól szenvedő közel-keleti ország különböző pontjaira. Amelyekben az közös, hogy mindben nagy rombolást végeztek a harcok.

ez jázmin

 

A fiatal férfi azt szeretné, hogy a világ gyerekei megismerjék azt, ami a hazájában folyik – mégpedig olyan figurákon keresztül, akikhez tudnak kötődni. Azért választott éppen Disney-hősöket, mert azokat mindenhol ismerik. És mert személyiségük van, amivel üzenetet hordoznak. Ez pedig érzelmi többletet ad a képeihez.

ez5

“Ha látsz egy lerombolt házat, az az adott pillanatban nyilván hat rád. De ha ugyanezt Timonnal látod, amint éppen Pumbát siratja, akkor tovább gondolod a dolgot. Eltűnődsz magán a pusztításon, azokon akik meghaltak vagy elveszítettek valakit, vagy éppen azokon, akiket hajléktalanná tett a háború” – magyarázta Elias Zkhoor az Al Arabiya televíziónak.

ez8

ez4

ez3

ez6

ez7

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez