Will Smith imádja a piramisokat

Különösen a napfelkeltét a gízai fennsíkon. Ezt ő maga árulta el, miután tegnap meg is nézte, hogyan világítják meg a Nap első sugarai az ókori világ hét csodájának egyetlen megmaradt építményét.

A hollywoodi színész nem egyedül érkezett Egyiptomba: vele van felesége, Jada Pinkett Smith és gyerekeik is. A reptérről egyenesen a piramisokhoz vezetett az útjuk. Az idegenvezetésre pedig nem más vállalkozott, mint a híres egyiptomi Indiana Jones, Zawi Hawass. Aki nemcsak a szfinx-hez kalauzolta el őket, hanem bevitte a Smith családot a Kheopsz (Hufu) piramis belsejébe is. Ott mesélt nekik a nagy piramis titkairól és a legújabb felfedezésekről.

will

A sztár és az egyiptomi műemlékek világhírű őre már több mint tíz éve jó barátok: 2006-ban mindkettőjüket beválasztotta annak a 100 embernek a társaságába a Time magazin, akiknek hatalma, tehetsége vagy erkölcsi példája nyomot hagy a szerkesztők szerint a világ arcán.

Hawass azt is elmesélte az Ahram Online-nak, hogy Smith Philadelphiában született, ott, ahol ő a doktori fokozatát szerezte. A társaság a piramisokra néző luxushotelben, a Mena House Oberoi-ban reggelizett, és megbeszélték, hogy az ebédet is közösen költik el.

mena-house

Fotó: Al Ahram Online / Zawi Hawass

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez