Újabb támadás keresztények ellen Egyiptomban – több mint 20 halott

Fegyveresek támadtak kopt keresztényeket szállító buszokra Egyiptom középső részén: 26-ot közülük megöltek, 24-et megsebesítettek. A zarándokok között az Egyptian Streets szerint sok volt a gyerek.

A buszok Szent Sámuel próféta kolostorába tartott, Minja kormányzóságban, Kairótól 220 kilométerre délre, amikor tüzet nyitottak rá az álarcos fegyveresek, akik szemtanúk szerint 8-10-en, katonai ruhában, terepjárókkal állták útját a zarándokbuszoknak.

A Szent Sámuel kolostor.
A Szent Sámuel kolostor.

Egyelőre egyik terrorista csoport sem jelentkezett elkövetőként. Ám az Iszlám Állam az elmúlt hónapokban több merényletet is végrehajtott keresztények ellen, köztük a virágvasárnapi kettős templomrobbantást. Akkor, április 9-én 46-an haltak meg Tantában és Alexandriában.

Az iszlamista terrorszervezet, melynek deklarált célja a lakosság mintegy tizedét kitévő kopt keresztények elűzése Egyiptomból, saját szervezettel rendelkezik a Sínai-félszigeten, onnét hajtja végre akcióit, mindenek előtt a biztonsági erők tagjai ellen.

A virágvasárnapi támadások után Sziszi elnök három hónapra rendkívüli állapotot hirdetett és megígérte, hogy megvédi a koptokat a dzsihadistáktól. Sokan azonban a keresztények közül arra panaszkodnak, hogy a hatóságok nem tesznek eleget a biztonságuk érdekében. A BBC tudósítója szerint most végképp célkeresztben érzik magukat.

Fotó: Nile News

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez