Felnőtt pelenka a Fülöp-szigeteki rendfenntartóknak

A 2015-ös év nagyszabású vallási rendezvényekkel indul a Fülöp-szigeteken. Két nagyon fontos esemény zajlik a katolikus hívők számára. Az első a Fekete Názáreti Ünnepe*, amikor sok hívő mezítláb vonul fel a Fekete Názáreti szobra előtt minden évben. Aztán a következő héten Ferenc pápa látogat el Manilába, ami óriási tömegeket mozgat majd meg. A rendfenntartók is készülnek, egy leleményes, de kissé vitatott ötlettel.

Amikor ilyen nagy tömeget vonzó eseményekről van szó, a biztonsági intézkedések rendkívül fontossá válnak. A Manilai Hatóságok (MMDA) 2 ezer forgalomirányító és rendfenntartó munkatársat mozgósítanak, az egy hétig tartó események biztosítására. Annak érdekében, hogy ők a helyükön maradjanak, és hogy kompenzálják a mobil wc-k hiányát, a szervezet 2 ezer felnőtt pelenkát osztott ki emberei számára. Ezzel segítik, hogy ne kelljen elhagyni őrhelyüket, ha szólítja őket a természet.

Ezek a felnőtt pelenkák elvileg többször is használhatók. Mivel azonban a  tervet megosztották a nyilvánossággal, így minden rendfenntartóra furcsán néznek a járókelők és az esemény résztvevői. Nyilvánvalóan a szervezet emberei számára is több szempontból kellemetlen a dolog.

Azt, hogy ez a megoldás végeredményben kiváló ötlet, vagy ostobaság, mindenki döntse el maga. A tisztviselők meg vannak győződve arról, hogy ezzel segítik embereik munkáját, és szerintük a pelenkák jól vizsgáznak a rendezvények alatt. Az utolsó pápai látogatás Manilában II. János Pál pápa idején volt az Ifjúsági Világnap alkalmával 1995-ben, és 1981-ben.

 

*(Fekete Názáreti Ünnepe: A Fekete Názáreti egy életnagyságú ikonikus Jézus Krisztus szobor, mely Manilában található, Quiapo kerületben. A szobrot egy névtelen mexikói művész faragta valamikor a 17-században. Jézust ábrázolja, amint hátán a keresztet a cipeli, útban a keresztrefeszítés felé. A szobor nagyon híres a Fülöp-szigeteken..)

Feast_of_Black_Nazarene,_Quiapo,_Manila

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez