Scarlett Johansson az izraeli-palesztin viszály közepén

Reklámszerződésért bírálja Scarlett Johanssont a nemzetközi segélyszervezet, az Oxfam. Nem tetszik neki, hogy jótékonysági nagykövete olyan izraeli céggel írt alá, amely Ciszjordániában is működtet gyárat, tulajdonképpen telepesként.

Az izraeli üdítőitalgyártó, a SodaStream nemrégiben bízta meg Scarlett Johanssont azzal, hogy népszerűsítse a termékeit, legyen a márka globális nagykövete. A színésznő igent mondott, jóllehet már egy nemzetközi szervezetnek, a szegénység és annak következményei ellen küzdő Oxfamnak is a “nagykövete”: 2005 óta segít pénzt gyűjteni a világ nélkülözőinek.

Nos, az Oxfamnak nem tetszik az új megbizatás. Azt mondja: jóllehet tiszteletben tartja nagykövetei függetlenségét, ellenez mindenféle kapcsolatot az izraeli telepekkel, mert azok szerinte illegálisak, és sértik a palesztínok jogait. A szervezet most párbeszédet kezdett Scarlett Johanssonnal a kérdésről.

A SodaStream közben azt válaszolta az aggályokra, hogy ciszjordániai üzeme csak egy a világszerte működő 25-ből, és csaknem 550 palesztinnak ad munkát. Ráadásul ugyanolyan lehetőségeket biztosít nekik, mint az izraelieknek.

Scarlett Johansson első fellépését az izraeli gyár színeiben február 2-ra tervezik, a Super Bowl közvetítések reklámszüneteiben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez