Süt már, süt a pék, szenegáli lángost

Szenegál, Dakar – A helyben termett gabonafélékből süt kenyeret több tucatnyi pékség. Ezzel növelnék az ellátás biztonságát, és csökkentenék a búzaliszt áremelkedésének a hatását.

Hamarosan köles- és kukoricalisztből készült kenyerek is felkerülnek a pékségek és az élelmiszer boltok polcaira. A szenegáli pékszövetség arra biztatja a tagjait, hogy a helyben megtermett gabonaféléből süssenek kenyeret. Ezzel csökkenteni lehet a búza árnövekedéséből származó drágulást, és így mindenki hozzájutna kenyérhez.

A most bemutatott programra eddig több tucatnyi pékség jelentkezett, főleg a fővárosban, Dakarban. A kínálatbővítés, mert azért a hagyományos fehér kenyér nem tűnik majd el a polcokról, októberben jelenik meg a kenyeres pultokon. Addig a pékségek egyebek között beszerzik a kenyérszállító tricikliket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez