Kételkedik a homeopátiában a tekintélyes ausztrál orvosi intézmény

Nekiment a homeopátiának Ausztrália legtekintélyesebb orvosi intézménye, a Kutatási Tudományos Tanács. 225 tanulmányt összegeztek, és ezek alapján arra a megállapításra jutottak: a homeopátia nem vezet gyógyuláshoz viszont kockára teheti a beteg egészségét.

Ha a kórokozókat kis mennyiségben alkoholban, vagy vízben oldva visszajuttatják a szervezetbe, akkor ezzel elősegítik a gyógyulást, mert az emberi test önvédelmi rendszere eredményesen küzdi le a kórt. Ez a homeopátia filozófiájának lényege. Ausztráliában évente mintegy 10 millió dollárt költenek ilyen szerekre.

Hiába- állítja Ausztrália legtekintélyesebb orvosi testülete. Egyetlen megbízható tanulmány sem számol be homeopátiás gyógyulásról. Sőt, a betegek veszélyeztetik vele a saját egészségüket- hangsúlyozzák a tekintélyes orvosok, akik most országos felvilágosító kampányt kívánnak indítani a homeopátia ellen. Nagy-Britanniában a parlament alsóháza már hozott hasonló határozatot 2010-ben, és utána csökkent is a homeopátiás szerek forgalma. Ebben bízunk most Ausztráliában is- jelentette ki az orvosi bizottság főnöke. Sok gyógyszertár tart ilyen gyógyszernek nem minősülő szereket, melyek veszélyeztethetik a betegek egészségét, de semmiképp sem használnak nekik- hangsúlyozta a jeles doktor, aki Ausztrália legfontosabb szakmai testülete nevében jelentette ki, hogy a homeopátia nem jó semmire.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez