Ismét tűz alatt a kínai turisták: most fürdés miatt

A turisták, akik a szárazföldi Kínából látogatnak Tajvanra, ismét célponttá váltak. Fürdőszobának használtak ugyanis egy nyilvános WC-t.

A fényképen jól látszik, amint úgy fürdenek egy nyilvános WC-ben Tajvanon, mintha kád lenne a csap alatt. A kép vírusként terjedt a médiában. Ez a legújabb példája annak, hogy miért is illetik erős kritikával a kínai turistákat szerte Ázsiában. A fotókon jól látható, hogy egy fiú alsónadrágban áll a kézmosóban, miközben egy másik a lábát mossa.

ec65b79a-c950-11e5-868b-f448094ead18_1280x720

Miután a kép kikerült az internetre, megindult az országos felháborodás.

„Tajvannak nem kellenek ilyen turisták. A legjobb, ha nem jönnek ide” – írta az egyik hozzászóló. Volt, aki viszont azt állította, hogy tajvaniakat is látott már így viselkedni. Ezt többen megerősítették, így nem értik, mire a nagy felháborodás.

A válaszok Kínában is vegyesek.

„Tegyék feketelistára őket, és ne utazhassanak sehová. Ennyi” – írták a Weibón, a kínai Twitteren.

„Az emberek, függetlenül attól, hogy honnan jönnek, előfordul, hogy mosdókagylókban fürdenek, például reptereken. Mi olyan meglepő ebben?” – írta valaki.

Nem sokkal később az eredeti poszt eltűnt az internetről. Nem ez az egyetlen eset persze, amikor probléma van a kínai turistákkal. Thaiföld már kiadott egy kézikönyvet nekik arról, hogyan kell viselkedni turistaként, de a kínai légitársaságok is folyton panaszkodnak. Néhány esetben a gép felszállását is meg kellett szakítani, mert az utasok kinyitották a vészkijáratot.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez