Rács mögött a mormota – tévesen jósolt korai tavaszt

Vajon van arról statisztika, mennyire megbízható a medvék, vagy az amerikai mormoták február eleji jóslata? Lehetséges, hogy fölöslegesen figyeljük őket a tél végét illetően? VIII. Chuckles korai tavaszt prognosztizált, de tévedett. Kérdőre vonta a rendőrség.

Ahogy nálunk a medvék, úgy az Egyesült Államokban a mormoták mozgását várják visszafojtott lélegzettel február elején. Ha odújukból kibújva meglátják árnyékukat, megijednek, mert soká tart még a tél.

Nem ijedt meg VIII. Chuckles mormota február 2-án Connecticutban. A népek öröme mégsem tartott sokáig, mert később hóvihar támadta meg a várost. A rendkívüli helyzet miatt Facebook adatlapján figyelmeztette a rendőrség a lakosokat: inkább maradjanak otthon, ha tehetik.

Vicceskedve hozzátették: VIII. Chuckles-t pedig dezinformáció miatt rács mögé helyezik. A posztban a pontos paragrafust és az elmarasztaló ítélet esetén várható szabadságvesztés időtartamát (hat hét) is feltüntették. Persze az állat óvadék fejében szabadlábra helyezhető – tájékoztatták később a közvéleményt.

Hogy mennyire ült a poén, arról nem számolt be az NBC amerikai televízió helyi szerkesztősége. Az viszont tény, hogy a mormotás posztok már nem érhetőek el a rendőrség adatlapján. A 10.000 dolláros (majdnem 3 millió forint) óvadékra eddig érkező adományokat pedig a Lutz Children’s Museum-nak fogják adni ott, ahol VIII. Chuckles rövid telet jósolt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez